Thursday 27 August 2009

TAHIN VE PEKMEZLI KEK

Bugun misafirlere ne yapayim diye dusunurken dolapta tahin ve pekmez gozume carpti. Kuru uzumde ekleyerek bu keki yaptim ve sonucda guzel oldu. Ben 37 x 37 cm capinda buyuk tepside pisirdim ama malzemeri yarilayarak daha kucuk bir kek yapabilirsiniz.

MALZEME
  • 4 su bardagi tepeleme un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kasigi tarcin
  • 1 bardak cekirdeksiz kuru uzum
  • 3 yumurta
  • 1 bardak pekmez
  • 1 bardak seker
  • 1 bardak tahin
  • 1 bardak sivi yag
  • 1 bardak sut
  • Uzeri icin hindistan cevizi ve seker tarcin karisimi.
1) Tarcin, vanilya ve kabartma tozunu unla karistirip eleyin. Uzumu de unla karistirin.
2) Mixerde veya elde yumurtalari cirpin. Pekmez, seker, tahin, yag ve sutu ilave ederek biraz daha cirpin.
3) Bu karisimi unlu karisima yavas yavas ilave edin ve kekin hamuru olunca yaglanmis tepsiye aktarin.
4) Uzerine hindistan cevizi, sonra tarcin ve seker karisimi serpip, onceden isitilmis firinda 175C derecede 25-30 dakika pisirin.
5) Pisip soguduktan sonra kesip servis yapin. Afiyet olsun.

No comments: