![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghrpML_Yhf-UVPK-DcME5zk5llbe_4F87iGktEpaz5xU4B3PuOMj9aEBMrrJqhAjYeP6ycvoWy3j6TdKE_lkvcUtuRvGHPSKzEqNNRlGNBuFTbcyXB2Sz3-XhyKxPjTsi3NIS98iGUCJA/s400/IMG_0554.JPG.jpeg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7UsPXY6VwW3VFFijmiWXnoLdKUJFIyiqMoT7exbPg9h8E_p_2Wte9TiWmGeeeEJrbuJAUXgt8kFXPZmT0mxEnLMqnoOVTzVzb7CHPl0sgG_umdGxefMGJB53Y78At8MIAK4F130T4SBU/s400/IMG_0475.JPG.jpeg)
MALZEMELER
- 2 buyuk su bardagi tepeleme un ( 375 g )
- 3 tatli kasigi kabartma tozu
- bir fiske tuz
- 80 gram tereyagi
- 70 gram seker
- 50 gram ceviz
- 50 gram hurma veya uzum
- 1 limon veya portakal kabugu rendesi
- 1 yumurta
- 3 yemek kasigi yogurt
- 4-5 yemek kasigi sut
Firini 200 derecede onceden isitin. Buyuk firin tepsinizi hafif yaglayin.
- Once unu eleyin, karbonat tuz ve seker ilave edip karistirin.
- Tereyagini kucuk karelere kesip, una ilave ederek, ekmek ufagi gibi oluncaya kadar parmak uclariyla ufalayin.
- Ceviz, hurma ve limon rendesini ilave edin. Kasikla karistirin.
- Onceden cirpilmis yumurtayi, yogurt ve sutu unlu karisima ilave edip elle hafif karistirip hamuru bir araya getirin.
- Unlanmis bir zemine aktarin ve hamuru 3 cm kalinliginda acin. 6 cm kuki kalibi ile kesip yaglanmis tepsiye yerlestirin. Sconlarin uzerine firca ile sut surup firina verin.
- 200 C de 10-12 dakika pisirdikten sonra firindan alip ilidiktan sonra servis yapin. Yada ortadan kesip once tereyagi sonra recel, yada once recel sonrada cirpilmis krema surup servis yapin. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment