Merhaba arkadaslar,
Hashasli katmer denince cokuklugumu hatirlarim guzel anilarla. Isparta ve yoresinde hashasli katmer evlerde, ozel gunlerde ve ozellikle bayramlarda, muhakkak yapilir. Aslinda katmer mayali hamurla yapilir ama ben vaktim az oldugu zamanlar bu usulle yapiyorum ve bayaa yumusak oluyor. Umarim sizde begenirsiniz.
MALZEMELER : 2 KATMER ICIN
- 400 g ( 4 fincan ) un
- 1 tatli kasigi tuz
- 250 ml ( 1 fincan ) sut ve ilik su karisimi
- 1 yemek kasigi zeytin yagi
- 1 yumurta
Ici icin
- 2 fincan cekilmis veya dovulmus hashas
- 6 yemek kasigi yag
YAPILISI
1) Un ve tuz elenir. Bir kabin icinde yumurta, yag, sut ve su karistirilir. Bu karisimla hamur yapilir. Iyice ozlestirilir. Uzeri nemli bir bezle ortulur ve 10-15 dakika bekletilir.
2) Hamur iki parcaya ayrilir. Her parca unlanarak 30 - 35 cm capinda acilir.
3) Hashas ve yag karistirilip acilan hamurlara paylastirarak yayilir ve rulo seklinde sarilir, yukarida goruldugu gibi.
4) Ikinci defa hamur tekrar merdane ile acilir. Bu sefer 20- 22 cm capinda.
5) Her iki tarafi az yaglandiktan sonra sacta veya yanmaz tavada ,kisik atesde her iki tarafi 10- 12 ser dakika pisirilir.
6)Pisen katmerler ust uste konup temiz bir bezle ustu ortulur. Biraz soguyunca servis yapilir.
NOT : Bazi yorelerde hashasa sekerde katiliyor. Tatli isterseniz bir iki tatli kasigida seker ilave edin hashas ve yag karisimina.
Olcu olarak uluslar arasi olcu CUP = CAY FINCANI kullandim.
1 cay fincani un= 100 gram.
AFIYET OLSUN.
No comments:
Post a Comment