Friday 22 May 2009

YAGSIZ REVANI



MALZEMELER
  • 3 buyuk yumurta
  • 100 g seker
  • 150 g ince irmik
  • 1 cay kasigi kabartma tozu
  • 2 cay kasigi vanilya.
Serbet icin
  • 2- 3 cay bardagi saf portakal suyu
1) Yumurtalari ve sekeri  ya robotta yada telle elde iyice cirptiktan sonra, irmigi kabartma tozu ile eleyin.
2) Yumurta ve seker karisimini irmikle karistirin ve vanilya ilave edin.
3) Yaglanmis bir tepsiye hamuru dokun ve onceden isitilmis firinda 190 C de 30 dakika pisirin.
4) Firindan cikan revaniyi 5 dakika dinlendirdikten sonra karelere kesip soguk portakal suyunu uzerine dokun.
5) Buz dolabinda soguduktan sonra servis yapin. Afiyet olsun.

YENILEN  CICEKLER

Gordugunuz gibi bugun ben revaniyi ciceklerle susledim. Internetten bilgi alarak arzu ettiginiz yenilebilen cicekleri toplayip yumurta aki ve seker serperek  kurutun sonra sus olarak kullanin. 1 yumurta akini cirpin ve fircayla ciceklerin uzerine surun. Sonra uzerlerine seker serpin ve bir tepside bir kac saat veya 1 gun kurutun.

No comments: