Bu gun sizlere shortbread tarifini sunuyorum. Iskocya'ya ait olan bu kuki cok lezzetli ve kolay yapilan bir biskuvi turu. Burada tek deginecegim konu tereyagi yerine baska yag kullanmayin. Bu kukinin ozelligi tereyagi ile yapilmis olmasi. Benim gibi, shortbread yaptiginizda ailenizle, arkadaslarinizla hemen paylasin ve bitsin, ha ha!!Umarim begenirsiniz.
MALZEME
- 1 su bardagi un
- 1 yemek kasigi ince irmik
- 1 cay kasigi kabartma tozu
- 100 gr oda sicakliginda tereyagi
- 50 gram seker ( 4 yemek kasigi )
1) Unu irmikle eleyin ve kabartma tozunu ilave edip karistirin.
2) Elde veya robotla tereyagi ve sekeri, beyazlasincaya kadar cirpin.
3) Unlanmis bir zemine aktarip elle az yugurun.
4) Sonra tepsiye gore acarak, hamurun kenarlarini bicakla ufak ufak hafif kesin, suslemek icin. Hamurun uzerini catalla batirip hafif delikler olusturun. Sonra bicakla hafifce 8 parca isaret yapin, yukarda goruldugu gibi.
5) Onceden isitilmis 180C, 160 fan ayarli firnda 25- 35 dakika acik sari renk oluncaya kadar pisirin.
6) Firindan alinca uzerine seker serpin ve ucgenleri bicakla kesin.
7) Servis yapmadan once shortbreadi tepside sogumaya birakin. Sonra hava girmeyen kaplarda saklayin. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment