MALZEME
- 2 fincan un
- 1-2 cay kasigi tuz
- 1 paket kuru maya
- 2-3 yemek kasigi zeytin yagi
- 3 yemek kasigi sut ( ilimis veya oda sicakliginda )
- 2 cirpilmis yumurta
- 50 gr kuru tomates
- 10 tane siyah zeytin
- 1 yemek kasigi susam
1) Once unu tuzla eleyin. Mayayi karistirin ve zeytin yagi, sut ve cirpilmis yumurta ile guzel bir hamur yapin.
2) Hamuru unlanmis bir zemine aktarip 5-6 dakika yugurun. Hamuru yaglanmis derin bir tasa aktarin ve 2 saat bir kenarda mayalanmaya birakin.
3) Iki saat sonra bir iki yumruklayarak havasini alin. Kucuk parcalara kesilmis kuru dometesi ve cekirdegi alinmis zeytinleri hamura ilave edin.
4) Hamuru 8 parcaya ayirin ve yuvarlak sekil verin. Hafif yaglanmis tepsiye aktarin ve 25-35 dakika daha tepside mayalanmasi icin bekletin.
5) Sonra sutle uzerlerini fircalayin ve susam serperek, onceden isitilmis ( once firini 10-15 dakika isitin ) firina verin. 230 C derecede 10-15 dakika pisirin ve servis yapmadan once biraz sogumaya birakin.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment