Sunday 14 June 2009

SOGAN VE MAYDANOZLU LAVAS (BAZLAMA )



Bugun sizlerle degisik bir lavas tarifi paylasmak istedim. Sogan , yumurta ve maydanozla lavas  yumusak ve lezzetli oldu. Bu hamur buzdolabinda 2-3 gun kalabilir ve istediginiz zaman cikarip kullanabilirsiniz.

MALZEME
  • 2 cay fincani un ( 1 fincan cavdarli, 1 fincan beyaz un olabilir )
  • 1 cay kasigi tuz
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kasigi kiyilmis taze sogan veya kuru sogan
  • 2 yemek kasigi kiyilmis taze maydanoz
  • 2 yemek kasigi yogurt
  • 1 yemek kasigi zeytinyagi
  • 3 yemek kasigi ilik su.
1) Once unu tuzla karistirip robota diger malzemeleri de ilave ederek yumusak bir hamur haline gelinceye kadar karistirin. Vaktiniz varsa 10-15 dakika dinlendirin.
2) Yumurta buyuklugunde parcalara ayirip, oklava ile tavanizin buyuklugune gore acin.
3) Teflon tavayi isitin ve orta atesde lavasin iki tarafini pisirin.
4) Sicak tutmak icin bir bezin arasinda saklayip, obur hamurlarida ayni sekilde pisirin.
5) Tereyagi surup ekmek olarak servis yapin veya arasina lor, peynir, tomates, marul koyup durum yapin.
Afiyet olsun.

No comments: